Plantillas Joomla Gratis by FatCow Hosting Review

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΘΕΡΙΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

   Συνέντευξη Τύπου της Πολιτείας Πολιτισμού


Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, η μη κερδοσκοπική εταιρία, «Πολιτεία Πολιτισμού», πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου, στο χώρο του θεάτρου «ΑΥΛΑΙΑ», με σκοπό να παρουσιάσει το πρόγραμμα της 2ης  «Θερινής Ακαδημίας Πολιτισμού»,  που διοργανώνει από 25 Αυγούστου ως 5 Σεπτεμβρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κολλεγίου.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια μουσική σύμπραξη τσέλου και κιθάρας από τις Δήμητρα Κουγιουμτζίδου και Βίκη Χατζηαναγνώστου, από τη Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορ. Ελλάδος.

Χαιρετισμό απεύθυναν οι κ. Θεόδωρος Καράογλου, Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Γεώργιος Καρατάσιος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι δεσμεύτηκαν για την πλήρη στήριξή τους ο καθένας από την πλευρά του, ως προς τη «Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού» και τις ανάγκες της, αφού τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

Στη συνέχεια, η συντονίστρια της συνέντευξης τύπου, δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, κ. Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, μιλώντας ως επαγγελματίας αλλά και ως μητέρα, αναγνώρισε την αξία  του πολιτισμού για τα παιδιά προκειμένου να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για να αντιμετωπίσουν με έναν ελληνικό τρόπο όλα αυτά που έπονται, ιδιαίτερα, όπως τόνισε, στη σημερινή εποχή που ακόμη και οι βασικές τους ανάγκες πολλές φορές είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν.

 

Με τη σειρά της η Πρόεδρος της «Πολιτείας Πολιτισμού», κ. Πέπη Ανσουριάν αναφέρθηκε στη νομική μορφή της «Πολιτείας Πολιτισμού» αλλά και στις δράσεις της. Όπως μας ενημέρωσε: «Σκοπός της “Πολιτείας Πολιτισμού” είναι να προάγει την ανάπτυξη πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων, τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τον εθελοντισμό, την οργάνωση εκδηλώσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και τη χορήγηση υποτροφιών με βάση οικονομικά αλλά και καλλιτεχνικά κριτήρια». Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις Θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν φέτος στην Ακαδημία, από καταξιωμένους καθηγητές και γνωστούς καλλιτέχνες, και οι οποίες είναι: Θέατρο, Χορός, Μουσική, Τραγούδι, Εικαστικά, Φωτογραφία- Βίντεο, Δημιουργική Γραφή, Γκράφιτι, Τέχνες & Τεχνολογία, Κατασκευές, καθώς και τα αθλήματα: Ιππασία, Τέννις,  kumdo, Μπάντμιντον, Βόλεϊ, Μπάσκετ και Ποδόσφαιρο

Το λόγο πήρε και η διευθύντρια του «Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης», κ. Έμυ Φουντά. «Σε μια εποχή κρίσης θεσμών και αξιών ανταποκρινόμαστε σε αυτή την πολυσήμαντη και ξεχωριστή πρωτοβουλία των νέων ανθρώπων της Πολιτείας Πολιτισμού στηρίζοντας για 2η συνεχή χρονιά την Ακαδημία Πολιτισμού, παραδίδοντας εξολοκλήρου τις εγκαταστάσεις μας για τη λειτουργία της.»

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις της Θερινής Ακαδημίας Πολιτισμού ανακοίνωσε ο Σολίστ καθηγητής Συγκριτικής Μουσικολογίας και Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας JazzΒορ. Ελλάδος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Θερινής Ακαδημίας Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Χατζηαναστασίου. Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι μουσικές, θεατρικές, παραστάσεις χορού, έκθεση Ζωγραφικής, πανελλήνιος διαγωνισμός μουσικού αυτοσχεδιασμού και πραγματοποίηση σεμιναρίων από τον Νίκο Μαστοράκη. Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται για έξι μήνες στη πόλη της Θεσσαλονίκης, από τον Απρίλιο έως και το Σεπτέμβριο 2014.

0_SPONSORS.png0_Tcosmote.png1_mpoukla.png2_ippikos.png3_triantafyllou.png41_header_logo.png42_detectiv.png43_dl_logo.png44_voutsinas.png45_ove.png46_remvi.png47_avlaia.png481.png482.png48_fototexni.png4_mourati.png51_C_SPONSORS.png52_makedonia.png6_aggelioforos.png71.png7_kosmo.png8_livezone.png91_tv100.png93_biscotto_gr.png94_biscotto_radio.gr_logo.jpg95_mycampus_logotipo.jpg96_closeup.png